ROMÂNIA
JUDEŢUL SUCEAVA
CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI
VATRA DORNEI
HOTĂRÂRE
privind aprobarea Regulamentului de atribuire a locurilor de parcare
de reşedinţă din Municipiul Vatra Dornei
Consiliul Local al municipiului Vatra Dornei ,
intrunit in sedinta ordinara in data de 29 noiembrie 2018
Având în vedere expunerea de motive nr.33425/21.11.2018 prezentată de Primarul municipiului, raportul nr.33426/21.11.2018 al compartimentului de specialitate, precum şi avizul comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local;
Avand in vedere prevederile art.
5, pct. 2, lit. j) din O.G. nr. 71/2002 privind organizarea şi
funcţionarea serviciilor publice de administrare a domeniului public
şi privat de interes local, art. 24 din Anexa 1 la H.G. nr. 955/2004
pentru aprobarea reglementărilor-cadru de aplicare a O.G. nr. 71/2002,
respectiv art. 6, alin. 1-4 din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa
decizională, cu modificările şi completările ulterioare,
În temeiul art. 36, alin. 2, lit. b) şi c), alin. 4,
lit. c) şi alin. 5, lit. a) şi b) respectiv art. 45, alin. 3
din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică
locală, republicată, cu modificările şi completările
ulterioare.
HOTĂRĂŞTE
Art. 1. – Se aprobă Regulamentul de
atribuire a locurilor de parcare de reşedinţă pentru
autovehiculele înregistrate pe raza municipiului Vatra Dornei, conform Anexei
care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2 - Cu data prezentei isi inceteaza
aplicabilitatea HCL nr.31/2018.
Art.3 Primarul Municipiului Vatra Dornei,
prin Serviciul de urbanism, va duce la îndeplinire prevederile prezentei
hotărâri.
PRESEDINTE DE SEDINTA Contrasemneaza, SCRIPCARU CORNELIU Secretarul municipiului TURCU VASILE
Vatra Dornei
29.11.2018
Nr.294
Anexa la HCL nr.294/29.11.2018
REGULAMENT
PRIVIND APROBAREA REGULAMENTULUI DE ATRIBUIRE/LICITAȚIE A LOCURILOR DE PARCARE DE DOMICILIU DIN MUNICIPIUL VATRA DORNEI
A. OBIECTUL ATRIBUIRlI:
Art.1
Prezentul regulament stabileste conditiile de organizare, utilizare si exploatare a spatiilor destinate parcarii autovehiculelor, de pe terenurile apartinând domeniului public.
Spatiile destinate parcarii autovehiculelor de pe terenurile apartinând persoanelor private nu sunt reglementate de prezentul regulament.
Prevederile prezentului regulament nu sunt aplicabile pentru parcarile publice cu plata mentionate în Hotarâri de Consiliu Local anterioare.
În realizarea prezentei metodologii s-a avut în vedere obiectivul general al Primariei Municipiului Vatra Dornei de a asigura, între altele, fluidizarea traficului, utilizarea în mod neîngradit a trotuarelor de catre pietoni si protectia spatiilor verzi. În vederea atingerii obiectivului mentionat, Primaria Municipiului Vatra Dornei intentioneaza sa realizeze noi spatii de parcare si sa încurajeze parcarea autovehiculelor în acestea.
Prin exploatarea parcajelor de domiciliu se întelege activitatea de a pune parcajul la dispozitia utilizatorilor în vederea parcarii autovehiculelor si de a obtine venituri din aceasta activitate prin încasarea de tarife în conformitate cu dispozitiile legale.
Locurile de parcare care fac obiectul atribuirii sunt cele situate în parcarile de domiciliu amenajate în conformitate cu H.G. 955/2004, situate la mai putin de 30 m de frontul imobilelor utilizate de locatari, în functie de configuratia perimetrului de amplasare, putându-se depasi aceasta limita.
B. DISPOZITll GENERALE:
Art.2
În parcarile de domiciliu se va atribui câte un loc de parcare pentru fiecare apartament detinut in proprietate, la tariful stabilit prin H.C.L. sau la tariful licitat, cu exceptia persoanelor care detin garaje, autorizate pe domeniul public, în limita locurilor disponibile spre închiriere.
Locurile de parcare din parcarile de domiciliu vor fi atribuite/licitate de catre ADMINISTRATOR respectiv Primaria Municipiului Vatra Dornei numai dupa amenajarea, semnalizarea verticala/orizontala si numerotarea acestora si întocmirea planului de situatie cu locurile de parcare arondate spre închiriere.
Amenajarea, extinderea, delimitarea si marcarea corespunzatoare a parcarilor de domiciliu
din Municipiul Vatra Dornei revine ADMINISTRATIEI DOMENIULUI PUBLIC.
Art.3
În parcarile de domiciliu se vor atribui locuri de parcare numai proprietarilor/detinatorilor de autovehicule cu masa maxim autorizata pâna la 3 t (nu sunt admise la procedura autoutilitare de transport marfa, persoane, dube sau rulote).
Detinerea unui autovehicul în proprietate sau în folosinta este conditie obligatorie pentru a participa la procedura de atribuire/licitare a locurilor de parcare din parcarile de domiciliu. Locurile rămase libere ulterior atribuirii se vor scoate la licitație în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în cazul în care ulterior licitației vor rămâne locuri libere acestea se vor atribui în ordinea depunerii cererilor.
Art.4
În situatiile în care numarul de solicitari depaseste numarul de locuri amenajate în parcarea de domiciliu atribuirea se va face prin licitatie publica in conformitate cu H.G 955/2004.
Tariful de baza stabilit prin H.C.L. reprezinta pretul de pornire al licitatiei.
Art.5
Procedura de atribuire directă se va organiza nominal pentru fiecare loc de parcare situat în parcarea de domiciliu iar procedura de licitațe se va organiza pe lot de parcare cu adjudecare idividuală pentru fiecare loc de parcare ce nu a fost atribuit direct.
Art.6
Atribuirea locurilor din parcarile de domiciliu si eliberarea abonamentelor tip domiciliu se va face numai persoanelor fizice domiciliate/proprietare sau persoanelor juridice proprietare ale unor apartamente în imobilele arondate acestor parcari.
Nu pot participa la procedura de atribuire persoanele fizice care nu pot face dovada domiciliului/rezidentei si persoanele juridice care nu pot dovedi calitatea de proprietar a unui
apartament în imobilele arondate parcarii de domiciliu respective.
Nu pot participa la procedura de atribuire persoanele fizice/juridice care nu pot prezenta acte justificative pentru autoturismele detinute în proprietate sau folosinta.
Persoanele fizice care nu pot face dovada domiciliului/rezidentei si persoanele juridice care nu pot dovedi calitatea de proprietar a unui apartament în imobilele arondate parcarii de domiciliu respective pot participa la procedura de licitație deschisă cu strigare organizată ulterior procedurii de atribuire directă, pentru locurile de parcare rămase disponibile.
Art.7
În cazul în care numarul de solicitanti este mai mic decât numarul locurilor de parcare amenajate, se pot atribui locuri de parcare si pentru locatarii din imobilele apropiate care nu au primit locuri în parcarea de domiciliu aferenta acestora sau se pot atribui mai multe locuri de parcare pentru acelasi apartament cu conditia achitarii tarifului aferent, in limita locurilor de parcare disponibile la momentul respective, locurile rămase libere ulterior atribuirii se vor scoate la licitație în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în cazul în care ulterior licitației vor rămâne locuri libere acestea se vor atribui în ordinea depunerii cererilor.
Caietul de sarcini al Procedurii de licitație deschisă cu strigare va fi aprobat ulterior atribuirii directe prin Hotărîre a Consiliului Local al Municipiului Vatra Dornei.
Art.8
În parcările de domiciliu, se poate atribui contra cost, pentru folosinţă, câte un loc de parcare pentru fiecare apartament între orele 16,00 - 07,00 a zilei următoare, de luni până vineri şi de sâmbăta de la ora 07,00 până luni la ora 07,00, pentru parcarea autoturismelor aflate în proprietate/folosinţă a căror masă maximă autorizată nu depăşeşte 3,5 tone.
În intervalul orar 07,00 – 16,00 de luni până vineri, în parcările de domiciliu staţionarea autoturismelor este permisă fără plata taxei de parcare şi fără afişarea abonamentului de parcare de domiciliu.
Nu se vor atribui locuri de parcare pentru autovehicule de transport marfă sau călători.
Abonamentele tip domiciliu se elibereaza pentru un singur autovehicul si nu sunt transmisibile.
Acestea se vor elibera de catre ADMINISTRATORUL parcarii respectiv PRIMARIA MUNICIPIULUI VATRA DORNEI pe o perioada de 12 luni, numai dupa achitarea tarifului anual aprobat de Consiliul Local, sau pretul licitat, dupa caz .
În cazul în care solicitantul caruia i s-a atribuit loc de parcare în parcarea de domiciliu nu achita în termen de 15 zile, de la data atribuirii tariful aferent, va pierde locul de parcare atribuit, care va fi reatribuit altor solicitanti.
Art.9
Abonamentele tip domiciliu se pot elibera si pe perioade mai mici de 12 luni (în cazul persoanelor care se prezinta ulterior la o procedura de atribuire) cu conditia ca acestea sa
expire la aceeasi data pentru toti posesorii de abonamente din zona respectiva.
Art.10 TARIFE DE BAZA IN PARCARILE DE DOMICILIU:
Abonament anual = 120 de lei.
Art.11
Gratuitati si Facilitati
În parcarile de domiciliu se atribuie în mod gratuit locuri de parcare urmatoarelor persoane:
Persoanele cu handicap conform Legii 448/2006.
Posesorilor de autovehicule: veterani de razboi, deportati politic, membrii Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din România beneficiari ai Legii 189/2000, numai la tariful de baza stabilit prin H.C.L. nu si cel licitat (daca este cazul).
Altor categorii de persoane care se încadreaza în prevederile unor acte normative si Hotarâri ale Consiliului Local Vatra Dornei.
Pentru a beneficia de prevederile Art.11, persoanele trebuie sa solicite si sa dovedeasca cu documente încadrarea în prevederile respective.
ADMINISTRATORUL parcarilor va mentiona gratuitatea pe acest tip de abonament.
Art.12
Utilizatorii parcarilor de domiciliu au urmatoarele obligatii:
a. sa achite la timp tarifele pentru locurile de parcare utilizate;
b. sa respecte semnalizarea rutiera verticala si orizontala a parcajelor;
c. sa pastreze curatenia în parcaje;
d. sa nu întreprinda nici o actiune cu scopul de a obtine venituri de la alti utilizatori ca urmare a folosirii locului de parcare alocat;
e. sa asigure eliberarea neconditionata a locurilor de parcare în situatia necesitatii efectuarii unor lucrari edilitare care impun ocuparea temporara a acestora sau daca spatiului respectiv i s-a atribuit alta destinatie, cazuri în care li se vor restitui sumele încasate anticipat drept tarife;
f. sa prezinte neconditionat persoanelor imputernicite sa efectueze controlul asupra parcajelor de domiciliu toate documentele referitoare la acestea.
g. sa raspunda pentru toate stricaciunile cauzate dotarilor si instalatiilor parcajului ca urmare a unor manevre gresite sau a nerespectarii semnalizarii rutiere sau a normelor de utilizare a parcajului.
h. sa nu produca poluarea mediului în locurile de parcare închiriate.
Art.13
În parcarile de domiciliu sunt interzise:
a. blocarea accesului în parcare;
b. efectuarea de lucrari de reparatii si întretinere a autovehiculului în perimetrul parcajului;
c. amplasarea de dispozitive pentru mentinerea libera a locurilor de parcare;
d. stationarea pe locurile de parcare de domiciliu rezervate prin abonament de parcare încheiat cu ADMINISTRATORUL sistemului de parcare.
e. amplasarea oricarui tip de indicatoare, marcaje sau înscrisuri care sa indice sau sa sugereze rezervarea locurilor de parcare, fara avizul SERVICIULUI DE URBANISM AL PRIMARIEI MUNICIPIULUI VATRA DORNEI, în calitate de ADMINISTRATOR al parcarilor de domiciliu.
C. INSTRUCTIUNI PENTRU PARTICIPAREA LA PROCEDURA DE ATRIBUIRE/LICITATIE A LOCURILOR DE PARCARE ÎN PARCARILE DE DOMICILIU
Art.14
În vederea participarii la procedura de atribuire/licitatie solicitantii vor depune la PRIMARIA Municipiului Vatra Dornei, urmatoarele documente:
- Cerere tip;
- Documente privind domiciliul/rezidenta: copie B.I./C.I sau actul de proprietate, contract de închiriere al imobilului, act de donatie sau mostenire;
- Copie dupa Certificatul de înmatriculare a autovehiculului/ autovehiculelor detinute în proprietate sau în folosinta;
- Documente privind dreptul de folosinta (utilizare) a autovehiculului: contract de leasing, act de donatie, act de mostenire, contract de comodat (încheiat la notar);
- Certificat de încadrare într-o grupa de handicap (daca e cazul);
- Dovada ca este veteran de razboi, membru A.F.D.P.R., beneficiar al prevederilor Legii 189/2000 sau orice alte documente care dovedesc încadrarea în prevederile unor acte normative si Hotarâri ale Consiliului Local Vatra Dornei (daca este cazul);
- Declaratie pe propria raspundere ca nu detine garaj autorizat amplasat pe domeniul public;
- Certificat fiscal eliberat de catre Primaria Municipiului Vatra Dornei care sa ateste ca participantul nu figureaza cu debite restante catre bugetul local pentru anii anteriori (fac exceptie de la plata amenzile aflate în litigiu si cele al caror termen de contestare nu a expirat).
Art.15
Primaria Municipiului Vatra Dornei va anunta locatarii termenul limita pâna la care se vor depune documentele enumerate la Art.14, necesare în vederea participarii la procedura de atribuire/licitatie a locurilor de parcare din parcarile de domiciliu arondate imobilului, precum si tariful anual aprobat de Consiliul Local.
Art.16
Dupa primirea documentelor Serviciul de Urbanism al Primariei MUNICIPIULUI VATRA DORNEI in calitate de ADMINISTRATOR al parcarilor de domiciliu, pe baza de tabele centralizate va înstiinta despre data, ora si locul în care va avea loc procedura de atribuire/licitatie, precum si de numarul de locuri amenajate în parcarea de domiciliu aferenta imobilului/imobilelor din care fac parte.
Odata cu depunerea tabelelor cu solicitantii locurilor de parcare, Primaria Municipiului Vatra Dornei va nominaliza si persoanele care vor face parte din Comisia de atribuire/licitatie a locurilor de parcare.
Primaria Municipiului Vatra Dornei, va informa locatarii cu privire la data, ora si locul în care se va desfasura procedura de atribuire/licitatie a locurilor de parcare.
Acest lucru va fi specificat intr-un tabel suplimentar care sa contina semnaturile tuturor locatarilor si se va depune împreuna cu toata documentatia la sediul Administratorului.
Locatarii care nu doresc sa participe la procedura de atribuire/licitatie a locurilor de parcare au posibilitatea de a completa si depune la sediul Asociatiei de Proprietari/Locatari o cerere tip in care se va mentiona renuntarea la procedura de atribuire/licitatie a locurilor de parcare existente.
Asociatiile de Proprietari/Locatari au obligatia de a depune cererile de renuntare întocmite de catre locatari la sediul ADMINISTRATORULUI.
D. PROCEDURA DE ATRIBUIRE/ILICITATIE A LOCURILOR DE PARCARE DIN PARCARILE DE DOMICILIU.
Art.17
Comisia de atribuire/licitatie va fi numita prin Dispozitie data de catre Primarul Municipiului Vatra Dornei si va fi formata din 5 (cinci) membri.
Art.18
Comisia de atribuire/licitatie va stabili pe baza planului de situatie cu amplasarea locurilor de parcare de domiciliu, numarul de locuri care urmeaza a fi atribuite/licitate pentru poprietari/locatari, respectiv pentru fiecare imobil, cu asigurarea rezervarilor stabilite de Legea 448/2006 pentru persoanele cu handicap, locatari ai asociatiei respective.
Art.19
Comisia de atribuire/licitatie va analiza documentele depuse de solicitanti în conformitate cu prevederile Art.14 din prezentul Regulament în teremen de 30 zile de la depunerea lor si va întocmi lista cu solicitantii acceptati sa participe la procedura de atribuire/licitatie excluzând de la participare pe cei care nu au prezentat în totalitate documentele sau care nu se încadreaza în prevederile prezentului Regulament.
Art.20
Procedura de atribuire/licitatie se va organiza unitar pentru fiecare zona in parte.
La data, ora si locul anuntat pentru procedura de atribuire/licitatie vor fi prezenti toti membrii comisiei de atribuire/licitatie precum si solicitantii sau reprezentantii legali ai acestora.
Art.21
Presedintele comisiei de atribuire /licitatie va anunta numarul de locuri din parcarea de domiciliu aferent zonei pentru care se desfasoara procedura si numarul de solicitanti admisi la procedura precum si modul de desfasurare a procedurii.
Procedura de atribuire/licitare se va desfasura respectându-se ordinea de prioritati astfel:
I. persoanele fizice domiciliate/proprietare la adresa mentionata pentru atribuire, proprietare ale unui autovehicul înmatriculat la adresa de domiciliu, care beneficiaza de una din prevederile enumerate la Art.11;
II. persoanele fizice domiciliate/proprietare la adresa mentionata pentru atribuire, proprietare ale unui autovehicul înmatriculat la adresa de domiciliu;
III. persoane fizice domiciliate/proprietare la adresa mentionata pentru atribuire, cu drepturi de folosinta ale unui autovehicul cf. Art.14;
IV. persoanele fizice domiciliate/proprietare sau persoanele juridice proprietare ale apartamentului la adresa mentionata pentru atribuire cu autovehicule înmatriculate pe societati comerciale;
V. persoanele fizice domiciliate/proprietare la adresa mentionata pentru atribuire având în proprietate al doilea autovehicul.
Persoanele care nu s-au prezentat la data si ora la care a fost anuntata procedura de atribuire/licitare pierd dreptul de prioritate asigurat de alineatul anterior.
Acestea se pot prezenta ulterior în cadrul unei alte proceduri de atribuire organizate de catre SERVICIUL URBANISM AL PRIMARIEI MUNICIPIULUI VATRA DORNEI si li se vor atribui locuri de parcare din cele ramase neatribuite în parcarea de domiciliu aferenta domiciliului în ordinea depunerii cererii.
Art.22
În cazul în care numarul locurilor de parcare din parcarea de domiciliu aferenta zonei este mai mare sau egal cu numarul solicitantilor admisi la procedura, se va atribui câte un loc de parcare pentru fiecare solicitant la tariful de baza pentru parcarile de domiciliu, stabilit prin H.C.L., atribuirea si repartizarea locurilor de parcare cade în sarcina ADMINISTRATORULUI parcarilor de domiciliu.
Art.23
În cazul în care numarul locurilor de parcare din parcarea de domiciliu aferenta zonei este mai mic decât numarul de solicitanti, sau în cazul în care exista mai multe solicitari pentru acelasi loc de parcare, atribuirea locurilor se va face prin licitatie publica cu strigare conform H.G 955/2004 pentru fiecare loc de parcare în parte, în cazul în care ulterior licitației vor rămâne locuri libere acestea se vor atribui în ordinea depunerii cererilor.
Art.24
Presedintele comisiei de atribuire/licitatie va anunta pretul de pornire al licitatiei de la care începe strigarea, respectiv tariful de baza pentru parcarile de domiciliu, stabilit prin H.C.L.
Art.25
Participantii la licitatie vor prezenta oferta de pret prin strigari succesive care trebuie sa respecte conditiile anuntate de presedintele comisiei.
Art.26
Daca la a treia strigare a ultimei oferte nu se striga o suma mai mare, presedintele comisiei anunta atribuirea locului de parcare în favoarea participantului care a oferit ultima suma.
Procedura se repeta pentru fiecare loc de parcare în parte pâna la atribuirea tuturor locurilor de parcare disponibile, aferente imobilului sau asociatiei pentru care s-a organizat procedura.
Art.27
Dupa anuntarea de catre presedintele comisiei a tuturor solicitantilor carora li s-au atribuit locuri de parcare, se declara închisa procedura de atribuire/licitare, în urma careia se întocmeste un proces-verbal care se semneaza de catre toti membrii comisiei de atribuire/licitatie si de catre reprezentantii proprietarilor de autovehicule desemnati.
Art.28
Procesul-verbal împreuna cu documentele care au stat la baza organizarii procedurii de atribuire/licitatie a locurilor de parcare din parcarea de domiciliu, se arhiveaza la SERVICIUL
DE URBANISM AL PRIMARIEI MUNICIPIULUI VATRA DORNEI.
E. CONTRAVENTII SI SANCTIUNI:
Art. 29
Constituie contraventii în baza art.2 alin (2) din O.G. nr.2/2001, “privind regimul juridic al contraventiilor”, cu modificarile si completarile ulterioare, savârsirea de catre persoanele fizice si juridice, proprietari sau detinatori cu orice titlu ai autovehiculelor urmatoarele fapte:
a) nerespectarea prevederilor Art.12 lit.a), b), c), d), e), f), g), h) cu amenda de la 400 lei la 600 lei;
b) nerespectarea prevederilor Art.13 lit. a), b), c), d), e). cu amenda de la 400 lei la 600 lei;
c) Montare de dispozitive de blocare a locului de parcare tip domiciliu pentru locul respectiv, se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 1000 lei – 2000 lei si ridicarea dispozitivului de blocare;
d) ocuparea unui loc în parcarea de domiciliu fara detinerea abonamentului de parcare pentru locul respectiv, atribuit conform prevederilor prezentului regulament se sanctioneaza cu amenda cuprinsa între 400 lei – 600 lei.
e) modul de expunere a abonamentului de parcare tip domiciliu nu a permis descifrarea elementelor de identificare, se sanctioneaza cu amenda de la 200 lei la 400 lei.
Art. 30
Pentru situatia în care contravenientul nu este de fata, se stabilesc urmatoarele reguli procedurale:
a. Agentul constatator întocmeste si fixeaza pe parbrizul autovehiculului înstiintarea de plata, din al carui continut trebuie sa rezulte fapta savârsita si sanctiunea respectiva.
b. Proba savârsirii faptei se face cu fotografii realizate cu aparate foto digitale sau cu mijloace de înregistrare video, cu mentionarea datei si a orei, de catre agentii constatatori împuterniciti de catre Primarul Municipiului Vatra Dornei.
Art.31
Neîndeplinirea obligatiilor prevazute la Art.12, respectiv Art.13 duce la anularea imediata a abonamentului de parcare tip domiciliu dupa înstiintarea BENEFICIARULUI.
Art.32
Constatarea contraventiilor prevazute la Art.29 se face pe baza de proces-verbal de contraventie de catre :
- Politia Locala;
- Imputernicitii Primarului Municipiului Vatra Dornei.
Art.33
Contraventiilor prevazute la Art.29 le sunt aplicabile dispozitiile Ordonantei Guvernului Nr.2/2001, “privind regimul juridic al contraventiilor”, cu modificarile si completarile ulterioare.
F. DISPOZITII FINALE:
Art.34
(1) Parcarile de domiciliu vor fi administrate de catre DADP si Serviciul Urbanism din cadrul Primariei Municipiului Vatra Dornei.
(2) Autovehiculelor abandonate în parcarile de domiciliu li se vor aplica prevederile legislatiei în vigoare.
(3) Administratorul parcarilor de domiciliu nu raspunde de securitatea autovehiculelor si a bunurilor din acestea aflate în perimetrul de parcare.
Art.35
Abonamentele de parcare tip domiciliu se vor elibera de catre Serviciul Urbanism din cadrul Primariei Municipiului Vatra Dornei.
Art. 36
Titularul abonamentului de parcare are obligatia de a mentine in buna stare de (reparatie, vopsire, etc) indicatoarele de afisare a locului de parcare.
Art. 37
La expirarea perioadei de valabilitate a abonamentelor de parcare tip domiciliu, acestea se vor prelungi cu înca 12 luni, cu conditia achitarii tarifului aferent.
Pentru prelungirea perioadei de valabilitate, titularul abonamentului de parcare va depune laPrimaria Municipiului Vatra Dornei, în termen de 15 zile de la expirarea perioadei de valabilitate, urmatoarele documente:
- Cerere ;
- Copie abonament de parcare tip domiciliu anterior;
- Copie Certificat de înmatriculare al autovehicului detinut în proprietate sau în folosinta (numai în cazul în care s-a schimbat nr. de înmatriculare);
- Dovada achitarii tarifului aferent locului de parcare, respectiv tariful de baza sau tariful licitat dupa caz.
În cazul în care Titularul abonamentului nu prezinta la Primaria Municipiului Vatra Dornei, în termen de 15 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a abonamentului, documentul de plata a tarifului aferent, va pierde dreptul de prelungire a contractului de parcare tip domiciliu, iar locul de parcare va fi reatribuit altor solicitanti.
Pentru identificare, abonamentele astfel prelungite se vor tipari pe autocolant de alta culoare decat cea initiala.
În înţelesul prezentului Regulament, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:
1. abonament – formular tipizat, sub formă de bon cu valoare fixă, care are valoarea stabilită de consiliul local pentru parcările de domiciliu ori formular special pentru beneficiarii gratuităţilor menţionate în prezentul regulament, care se afişează pe bordul autoturismului la vedere;
2. abonat – beneficiar al unui abonament, obţínut în urma participării la procedura de atribuire/licitaţie a locurilor de parcare de domiciliu şi a achitării taxei pentru parcarea de domiciliu sau a valorii obţinute în urma licitaţiei;
3. adresă de domiciliu - imobilul în care persoana fizică are calitatea de proprietar sau de utilizator de drept al unui apartament (contract de închiriere sau beneficiar de masă succesorală);
4. alocare – acordare contra cost, prin licitaţie, a locului de parcare pentru folosinţă;
5. atribuire - conferire contra cost a locurilor de parcare pentru folosinţă;
6. domiciliu - adresa la care persoana fizică declară că are locuinţa principală; locul în care locuieşte cineva în permanenţă şi în mod legal;
7. folosinţă - întrebuinţare a unui autoturism aparţinând unui agent economic, de către o persoană fizică care are domiciliu sau reşedinţa într-un imobil arondat parcării de domiciliu, conform certificatului de înmatriculare al autoturismului şi adeverinţei eliberate de agentul economic care are calitatea de proprietar al autoturismului că este de acord ca solicitantul să utilizeze vehiculul, inclusiv să parcheze la domiciliu sau întrebuinţare a autoturismelor achiziţionate în sistem leasing dovedită cu un contract de leasing încheiat între persoana fizică şi societatea de leasing ori întrebuinţare a unui autoturism în baza unui contract de comodat, cu excepţia autoturismelor aparţinând persoanelor care au solicitat un loc de parcare de domiciliu sau li s-a atribuit un loc de parcare de domiciliu.
8. imobil - construcție pentru locuit (cu unu sau mai multe niveluri); casă, bloc(scară de bloc).
9. loc de parcare - suprafaţă de aproximativ 12,5 mp (2,5m x 5 m) cu marcaje speciale.
10. locuinţă – loc, casă, construcţie în care locuieşte sau poate locui cineva; domiciliu;
11. ordine cronologică – ordine de înregistrare succcesivă a cererilor depuse, de persoanele fizice cu domiciliu/reşedinţa în imobilele arondate parcărilor de domiciliu pentru atribuirea pentru folosinţă a unui loc de parcare în parcarea de domiciliu;
12. parcare - spaţiu destinat în mod special staţionării vehiculelor, semnalizat prin indicatoare sau marcaje care îl delimitează de partea carosabilă a drumului sau de restul domeniului public şi privat;
13. parcări publice de domiciliu - parcări aflate la mai puţin de 30 m de frontul imobilelor cu destinaţie de locuinţă, amenajate de serviciile de specialitate din cadrul administraţiei publice locale în scopul utilizării contra cost de către proprietarii de locuinţe/locatari între orele 16,00 - 07,00 a zilei următoare de luni până vineri şi de sâmbăta de la ora 07,00 până lunea la ora 07,00 pentru parcarea autoturismelor aflate în proprietate/folosinţă , a căror masă maximă autorizată nu depăşeşte 3 tone. Fac excepţie parcările cu plată, trotuarele (cu excepţia celor pe care sunt amenajate parcări), căile de circulaţie, spaţiile verzi;
14. utilizator – parte a unei operaţiuni de leasing, la care, ceealaltă parte, denumită locator/finanţator, în calitate de proprietar al unui bun, îi transmite pentru o perioada determinată dreptul de folosinţă asupra bunului, contra unei plăţi periodice, denumită rată de leasing;
15. utilizare - dreptul de folosinta asupra unui bun, transmis de către o parte a unei operaţiuni de leasing, denumita locator/finantator, în calitate de proprietar al bunului, unei alte părţi denumite locatar/utilizator.
PRESEDINTE DE SEDINTA Contrasemneaza,
SCRIPCARU CORNELIU Secretarul municipiului TURCU VASILE